Muita merkkipäiviä ja juhlia

Syntymäpäivät

Seurakunta muistaa ikääntyviä heidän merkkipäivinään. Onnittelukortti ja lahja lähetetään kaikille 70, 75, 80, 85 ja 90 vuotta täyttäville. Samalla pyydetään yhteydenottoa, jos halutaan papin tai diakoniatyöntekijän vierailevan. Yli 90-vuotiaille lähetetään onnittelukortti joka vuosi ja tarjotaan vierailua. Syntymäpäivävierailun yhteydessä voidaan viettää yhteinen hartaushetki, jos päivänsankari niin toivoo. Voit myös kutsua seurakunnan työntekijän muiden juhlavieraiden joukkoon – ei ole aina pakko veisata!

Avioliiton vuosipäivä on juhla

Avioliitto on Jumalan hyvä lahja, ja on oikein iloita pitkästä avioliitosta. Avioliittoon vihkimisen vuosipäivää voidaan muistaa kirkollisella rukouksella ja siunaamisella. Rukoushetkeen ei liity oikeudellista merkitystä, vaan ajatuksena on palauttaa mieleen omat häät vuosien takaa. Joskus voidaan puhua vihkimisen vahvistamisesta tai vihkivalan uudistamisesta.

Pariskunta voi itse päättää, mikä on hyvä aika juhlahetkelle. Monesti tilaisuus pidetään pariskunnan omassa vihkikirkossa, mutta se voidaan pitää missä tahansa.

Rukoushetkeen voit pyytää mukaan ystäviä ja sukulaisia. Rukoushetken kulusta voi sopia papin kanssa.

Punaisia ruusuja kimpussa.