Kynttilänpäivän messu

Kynttilänpäivän tunnuskuva ja yhteisvastuukeräyksen logo

Inarin saamelaiskirkko

Huomaa messun poikkeuksellinen aika.
Kynttilänpäivä on yhteisvastuukeräyksen avauspäivä.
Inarin messussa ovat mukana myös kakkosriparin viikonloppuleiriläiset.

Kynttilänpäivä aiheena on: Kristus, Jumalan kirkkauden säteily. Nimitys kynttilänpäivä juontaa siitä keskiaikaisesta tavasta, että tänä sunnuntaina vihittiin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät. Juhlan raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin ja jumalallinen kirkkaus, joka hänessä tuli maailmaan ja ilmestyi meille.
Kynttilänpäivänä tasavallan presidentti avaa valtakunnallisen yhteisvastuukeräyksen. Kynttilänpäivänä alkavan Yhteisvastuukeräyksen teemana on nuorten elämänhallinnan ja mahdollisuuksien edistäminen. Yksinäisyys satuttaa yhä useampaa nuorta. Tämänvuotinen Yhteisvastuukeräys kerää varoja nuorille, jotka kokevat syvää yksinäisyyttä tai ovat vaarassa syrjäytyä, menettää elämänhallintansa tai mahdollisuutensa hyvään elämään.
Tuotosta ohjataan 40 prosenttia Helsinki Missiolle ja Suomen evankelis-luterilaisille seurakunnille nuorten hyväksi tehtävään työhön. Maailman katastrofialueiden nuorten auttamiseen suunnataan 60 prosenttia tuotosta. Apu menee perille Kirkon Ulkomaanavun työn kautta.
Messun kolehti kerätään kynttilänpäivänä yhteisvastuukeräykselle.

Kirkkoherra I Girkohearrá
Sairaalantie 5