Petri Laaksosen konsertti

to 4.4. klo 19.00
Petri Laaksosen konsertti

Pyhän Paavalin kappeli eli Saariselän tunturikappeli

Tervetuloa konserttiin Saariselän tunturikappeliin!

TOIVO ON TIMANTTIA - PETRI LAAKSOSEN KONSERTTI

Laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen konsertoi Saariselän kirkossa kuluvalla kaudella kahteen kertaan.
Taiteilijan Toivo on timanttia - konsertti kuullaan perjantaina 29.3. sekä torstaina 4.4.
Konserteissa kuullaan tuotteliaan säveltäjän ja sielukkaan artistin rakastetuimpien sävelmien ohella
myös uuden Timanttia-levyn lauluja.

Suurelle yleisölle tuntemattoman nuoren sävelnikkarin ura sai aikoinaan lentävän lähdön 80-luvun puolivälissä hänen sävellettyään voitokkaat Suomen euroviisusävelmät Eläköön elämä (Sonja Lumme) sekä Sata salamaa (Virve Rosti). Sittemmin Laaksosen kynästä on syntynyt myös Anna Erikssonin euroviisuhitti Oot voimani mun, sekä lukuisa määrä muita lauluja maamme eturivin artisteille. Viimein vuonna 1994 koitti oman ensilevyn aika, ja klassikkosävelmällään Täällä Pohjantähden alla hän lauloi itsensä suomalaisten sydämiin. Petri Laaksosen artistiprofiili onkin poikkeuksellisen laaja, sisältäen iskelmiä, teatterimusiikkia, monia joululauluja sekä rakastettuja hengellisen musiikin lauluja mm. Tuomasmessuun ja Mukulamessuun, klassikkorunoilijoidemme teksteihin säveltämiään laulelmia unohtamatta.

Petri Laaksonen kokee olevansa ennen kaikkea live-esiintyjä. Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana hänellä on poikkeuksellinen kyky koskettaa kuulijoita melodisilla ja elämänmakuisilla lauluillaan. Kontakti yleisön kanssa antaa voimaa niin kuulijoille kuin laulajalle itselleenkin. Jo yli neljännesvuosisadan kestänyt ura esiintyvänä artistina sekä eletyn elämän tuoma kokemus iloinen ja murheineen on tuonut tämän komeaäänisen laulajan tulkintoihin entistäkin vakuuttavampaa otetta ja syvyyttä. "Olen aina tiennyt mistä laulan, mutta nyt myös elän todeksi tuoreemmalla tavalla laulujen tarinaa niitä laulaessani", sanoo kuusikymppinen artisti.


Keväisen konsertin ohjelmisto on tuhti kattaus Laaksosen monipuolisesta ja rakastetusta tuotannosta "maan ja taivaan väliltä". Vuosien varrella monille rakkaiksi tulleiden laulujen ohella Laaksonen on riemuissaan siitä, että hänellä on ilo tarjota yleisölle myös uutta tuotantoa muutaman vuoden tauon jälkeen. "Elämä, toivo, rakkaus. Niistä on uuden levyn laulut tehty". Petri Laaksosella on alkamassa juhlavuosi, sillä hänen ensi levytystään Täällä Pohjantähden alla kulunut aikaa jo kolmekymmentä vuotta. Juhlakonsertteja onkin luvassa vuoden mittaan eri puolilla maata.

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä