Inarin hautausmaa

Hautakivia luonnonmukaisella hautausmaalla.

Sarviniementie 49, 99800 Inari

Hautausmaan etuosassa on muutama sivukäytävä, joiden varrelle haudat on sijoitettu jalkopää käytävään päin. Muutoin haudat on sijoittu niin, että pääpuoli on pohjoiseen päin.  Hautausmaalla on myös muualla lepäävien muistomerkki, jolle voidaan tuoda kynttilöitä ja kukkia.
 
Hautausmaalla on kullankaivajien luonnon muovaama ristinmuotoinen muistomerkki ja kullankaivajien hauta-alue, joka on merkitty mukailluilla valtauspaaluilla. Uusi muistomerkki, emäsuoni, kerää puolestaan muiston tuhkatuista kullankaivajista niiden kivien muodossa, jotka heidän kaivupalstaltaan tuodaan tähän muistomerkkiin. Valtauspaalun muistolaatat puolestaan kertovat meille, kenen palstalta kivi on tänne tullut.

Hautausmaan perällä sijaitsee espanjantautiin kuolleiden joukkohauta ja muistoristi. 

Hautausmaalla on betonirakenteinen ja turpeella katettu ruumissuoja sekä yksikelloinen kellotapuli ja kalustovaja. Hautausmaan ulkopuolella on pysäköintialue.

Inarin hautausmaa on luonnonmukainen metsähautausmaa, joka on ympäröity puuaidalla. Hautausmaa on vihitty ja otettu käyttöön 1905. Hautausmaalla on pääkäytävä, jonka molemmin puolin haudat sijoittuvat.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc