Nuori loikoilee penkillä ja katselee taivasta.

Nuorille

Inarin seurakunta järjestää nuorille retkiä, leirejä ja viikkotoimintaa. Viikkotoiminnan tavoitteena on järjestää nuorille mielekästä toimintaa, tarjota seurakuntayhteyttä ja tukea heidän hengellistä kasvua. Leirit ja retket kokoavat eri kylien nuoria yhteen, mukavan toiminnan ja Ilosanoman äärelle. Nuorisotyön toiminnasta tiedotetaan Inarin seurakunnan tiedotteissa Inarilainen-lehdessä, Facebookissa ja Instagramissa.

Viikkotoiminta

Koulupäivystys, yläasteikäisten koulukahvilat

Ivalon koululla tiistaisin, 25.10. alkaen, yläasteikäisten ruokavälitunnilla. Paikkana kakkoskerroksen aulatila. Inarin koululla torstaisin, 1.9. alkaen, klo 10.30-11.10  koulun pääaulassa tai kotitalousluokassa.

Tarjolla kahvia ja teetä. Mahdollisuus pelata lauta- tai korttipelejä. Paikalla seurakunnan nuorisotyönohjaaja

Nuortenillat

Nuorteniltoja järjestetään kerran kuussa Ivalossa ja Inarissa. Nuortenilloissa jutustellaan ja puuhastellaan rennosti kulloisenkin teeman mukaisen aktiviteetin parissa ja hiljennytään hartauteen. Toiminta on suunnattu 7.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille.

Syksyn illat Ivalon kirkolla perjantaisin klo 17-20: 16.9. / 7.10. / 4.11. / 2.12.

Inarin nuorisotila Vintillä torstaisin klo 17-20: 8.9. / 13.10. / 3.11. / 1.12.

Isoskoulutus eli Isko

Isoskoulutusta järjestetään muutaman kerran kuussa, yleensä keskiviikkoisin klo 16-18 vuorotellen Ivalossa tai Inarin kirkonkylällä. Isoskoulutus kestää yhden lukuvuoden. Isko on rippikoulun käyneille nuorille suunnattu koulutus, jossa käydään läpi mm. vuorovaikutustaitoja, ryhmänohjausta, hartauksien tekemistä, Raamattua sekä iltaohjelman valmistelua. Koulutuksessa nautitaan välillä myös yhdessä olemisesta ja rentoudutaan. Iskoon kuuluu muutama koulutusiltojen lisäksi osallistumisia seurakunnan tapahtumiin sekä yhteisiä viikonloppuleirejä naapuriseurakuntien kanssa.

Isostoimintaan voi tulla mukaan vaikka ei olisi itse kiinnostunut isosena toimimisesta leireillä. Isko on pääsääntöisesti maksutonta kaikille.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

Ensimmäinen tapaaminen Ivalon kirkkoherranviraston Päätykolmio-huoneistossa (ovessa lukee Nuorisotoimisto) ke 21.9. klo 17-19.

Leirit ja retket

Nuorille järjestetään myös leirejä ja retkiä. Vuosittain teemme marraskuussa retken Turkuun Maata Näkyvissä -festareille. Tuhansia nuoria yhteen keräävä Pohjoismaiden suurin kristillinen nuortentapahtuma onkin ihmettelyn paikka pienen seurakunnan nuorille.
Rippikoulun käyneiden nuorten on mahdollista osallistua ISKO- isoskoulutusleireille, joita järjestetään yhdessä mm. Utsjoen ja Sodankylän seurakuntien kanssa.
7-luokkalaisille järjestetään omaa leiri- ja retkitoimintaa, esimerkiksi Nuku yö ulkona -telttaretki.

SelväPeli-yhteistyö

Seurakunnan nuorisotyönohjaajat ovat mukana Inarin kunnan alueella toimivassa moniammatillisessa SelväPeli-työryhmässä. Työryhmän tavoitteena on lasten ja nuorten ennaltaehkäisevä päihdetyö. SelväPeli-työryhmä järjestää muun muassa GameOver-tapahtuman koulujen päättäjäispäivänä sekä NHL-turnauksia naapurikuntien välillä.

Nuoria nukkumassa lattiamajoituksessa

Nuorisotyönohjaaja I Nuoraidbargi