Meeri Koutaniemen ottama kuva kolumbialaisesta tytöstä

Lähetys- ja avustustyö Inarin seurakunnassa

Murmanskin kirkkohanke ja seurakuntatyö

Murmanskin evankelis-luterilainen seurakunta perustettiin virallisesti vuonna 1999. Inarin seurakunta on tukenut jo useita vuosia Murmanskin evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkkohenketta sekä seurakuntatyötä. Murmanskin seurakunta kuuluu Inkerin kirkkoon, joka on monikansallinen, yli 400–vuotias koko Venäjän federaation alueella toimiva luterilainen kirkko.  Murmanskin seurakunnan kirkkohanke alkaa olla voiton puolella. Kirkko on jo vihitty käyttöön vuonna 2019, mutta rakennustöiden loppuun saattaminen vaatii vielä aikaa ja taloudellista tukea. Kun kirkko on kokonaan valmis, seurakuntatyön tukemista jatketaan, ja kirkkohankkeeseen suunnattu taloudellinen tuki ohjataan aikanaan päätettäviin uusiin kohteisiin. 

Matkalla maasaiden kylään

Kuusi saamelaisen rippikoulun isosta valmistelee matkaa Tansaniaan, Morogoron hiippakuntaan. Matkalla he tutustuvat Suomen Lähetysseuran kautta tehtävään työhön maasaiden parissa. Matkan tavoitteena on rakentaa alkuperäiskansojen välistä yhteistyötä. Matkalle oli tarkoitus lähteä kesäkuun alussa 2020, mutta Covid-19 -pandemian takia lähtö siirrettiin joulukuun lopulle. 

Nuoret keräävät matkarahaa erilaisten myyjäisten, tapahtumien ja talkootöiden kautta. Nuorilla on myyntipaikka Ivalon kirppiksellä ja se on kartuttanut matkakassaa tasaisesti. Nuoret ovat järjestäneet kahvitarjoiluja Inarin ja Utsjoen seurakuntien tilaisuuksissa sekä myyneet postikortteja, joita voi ostaa muun muassa Inarin saamelaismuseo Siidasta. Postikorttien kuvat on ottanut matkalle lähtevä nuori ja kuvissa mallina toimii niin ikään matkalle osallistuva nuori.

Tansania-hanke on osa Inarin seurakunnan nuoriso- ja lähetystyötä ja paikallisesti toimintaa ohjaa nuorisotyönohjaaja Viivi Törmänen. Matkaa koordinoin kirkon saamelaistyönsihteeri Erva Niittyvuopio yhdessä Suomen Lähetysseuran työntekijän Mikko Pyhtilän kanssa.

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja I Nuoraidbargi
Sairaalantie 5
99800 Ivalo

Instagram ja Snapchat: tormasenviivi Opintovapaalla 1.6.2023-31.5.2025