Inarin seurakuntatalo

Pappilantie 2 , 99870 Inari

Inarin seurakuntatalo kuvattuna ulkoapäin.

Inarin seurakuntatalo on rakennettu vuonna 1976 ja vihitty käyttöön pyhäinpäivänä 6.11.1976.

Inarin seurakuntakodin seinällä on raanu, jonka on kutonut Pielpajärvellä 1840-luvulla kappalainen Josef Wilhelm Durchmanin puoliso Emma Charlotta Durchman. Raanun on lahjoittanut Inarin seurakunnalle rov. Pekka Lappalainen.

Inarin seurakuntakodin seinällä on myös ryijy, jonka aiheena on Inarin kirkon alttaritaulu. Inarilaiset lahjoittivat ryijyn läksiäislahjaksi kirkkoherra Tuomo Itkoselle 1942 hänen siirtyessä Kemin maaseurakuntaan ja Itkosen kuoltua hänen poikansa lahjoittivat ryijyn Inarin saamelaiskirkolle. Ryijyssä on teksti Oi muistatko 1940, joka viittaa kaikkia seurakuntalaisia ja heidän pappiaan järkyttäneeseen kirkon tuhoutumiseen pommituksissa 4.2.1940.

Seurakuntatalon varustetaso kattaa hyvin noin 60 hengen tilaisuudet, isompien tilaisuuksien järjestämisessä ole yhteydessä suntioon. Seurakuntatalon tilavarauksissa ole yhteydessä kirkkoherranvirastoon.

Pappilantie 2, 99870 Inari

Virsivartti

Laulamme yhdessä osallistujien toivevirsiä.

Pappilantie 2, 99870 Inari

Virsivartti

Laulamme yhdessä osallistujien toivevirsiä.