Ivalon kirkko

Kirkkokuja 1 a , 99800 Inari

Ivalon kirkko kuvattuna ulkoapäin.

Inarin seurakunta on pinta-alaltaan Suomen suurin, yli 17000 neliökilometriä. Ivalon kirkko on seurakunnan neljäs pääkirkko.

Ivalon kirkon piirustukset ovat yliarkkitehti Kauko Kokon ja arkkitehti Laura Järvi-Larkaksen Rakennushallituksessa virkatyönä laatimat. Kirkon ja siihen pohjekerroksena liittyvien seurakuntatilojen tilavuus on 6 100 kuutiometriä ja istumasijoja kirkossa on 400. Kirkko on peruskorjattu 1999, jolloin kirkon kuori uusittiin ja alttarikaide poistettiin sekä alttari siirrettiin irti takaseinästä. Peruskorjauksen yhteydessä alakerran seurakuntasali ja keittiö remontoitiin täydellisesti. Suurin urakka oli koko rakennuksen ikkunoiden uusiminen. Kirkon äänentoistojärjestelmä uusittiin 2005.

Kirkossa on kaukolämpöön liitetty keskuslämmitys. Lattiat ovat norjalaista Alta-kiveä ja penkit Oulun puolen mäntyä. Alttariseinällä olevan lasiristin, jonka Laura Järvi-Larkas on suunnitellut, on lahjoittanut apteekkari Henni Hietala. Taiteilija Tapio Wirkkalan muotoileman kullanhuuhdontavaskoolia muistuttavan kastemaljan lahjoittaja on Suomen Lions-piiri 107-1. Myös ehtoollisvälineet ovat Tapio Wirkkalan muotoilemat.

Kirkkotekstiilit, joista valkoiset ja violetit on saatu Tuomiokapitulin välittämän lahjan turvin ja joihin myöhemmin on saatu myös vihreät sävyt, on valmistanut taiteilija Laila Karttunen, samoin Törmäsen Maatalousnaisten lahjoittaman valkoisen kasukan. 20-äänikertaiset urut on rakentanut urkurakentamo Tuomi v. 1972. Kellohahlossa on kolme sähkösoittoista kirkonkelloa g -vireinen l 700 kg, h -vireinen l 350 kg ja d -vireinen 2 225 kg. Kellojen tekstit on valittu Psalmista 103: -KIITÄ HERRAA, MINUN SIELUNI -LAUPIAS JA ARMAHTAVAINEN ON HERRA -HERRAN ARMO PYSYY

Kohti juhannusta - Kaiken kansan kesäinen illanvietto

Olet lämpimästi tervetullut yhteiseen illanviettoon!